Verkeer loopt vast rond Al Imam school, Leefbaar Almere vraagt om oplossing

ALMERE • Wo 3 april 2024 | 16:03 • Woensdag 3 april 2024 | 16:03

Leefbaar Almere heeft vragen gesteld over de verkeersproblemen bij een basisschool in Stedenwijk. Omwonenden kunnen niet met de auto uit hun garage rijden en er ontstaan lange files op de wegen rond de school.

Het gaat om basisschool Al Iman in Stedenwijk, waar omwonenden en ouders van kinderen overlast ervaren door de opstoppingen. De politieke partij zegt dat dit probleem vooral speelt op de Edestraat, Hengelostraat en de Harderwijkoever.

Leefbaar Almere stelt dat er voertuigen worden geparkeerd op locaties waar dit niet is toegestaan. Dat zou files veroorzaken en de garages blokkeren. Volgens de politieke partij is daardoor een aantal mensen met essentiële beroepen te laat op hun werk gekomen.

Leefbaar Almere wil onder meer weten in hoeverre de gemeente actief heeft samengewerkt met belanghebbenden, waaronder de school, de omwonenden en de ouders, om een oplossing te vinden voor de verkeersproblematiek.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel