Spoedoverleg na explosie in Almere Stad, knallen steeds heftiger

ALMERE • Do 28 december 2023 | 17:25 • Donderdag 28 december 2023 | 17:25

De gemeente Almere, politie en het Openbaar Ministerie hebben donderdag spoedoverleg gehad naar aanleiding van een explosie woensdagavond in Almere Stad. Ze bespraken hoe er moet worden omgegaan met het toenemende aantal explosies in de stad.

De afgelopen tijd is de stad opgeschrokken door steeds zwaardere explosies. Al zeven maanden op rij vinden die plaats bij woningen. Of er een verband is tussen de knallen wordt onderzocht.

Tussen twee explosies van eerder deze maand zijn al verbanden gelegd.

Lees ook: Waarschijnlijk verband tussen explosies, sluiten van woningen 'opmerkelijk'

Opdrachtgevers opsporen
"Samen overwegen we wat we preventief kunnen doen", zegt locoburgemeester Roelie Bosch. Volgens haar is het belangrijk om de opdrachtgevers op te sporen. "Degenen die iets plaatsen zijn de uitvoerders, maar je wilt weten wie erachter zit."

De recherche roept ooggetuigen die iets verdachts gezien of gehoord hebben op om zich te melden. Ook ontvangt de recherche graag camerabeelden.

Woningsluiting of cameratoezicht
Bij de explosie van woensdagavond aan de Bolacaciahof raakten een galerijflat en twee woningen zwaar beschadigd. Er raakte niemand gewond. Bewoners van tien woningen moesten tijdelijk hun huis uit, maar keerden na enkele uren terug.

Beschadigde deurbellen

De (loco)burgemeester is bevoegd om na een incident een woning te sluiten of cameratoezicht in te stellen. Bosch kon niet zeggen wat er naar aanleiding van deze explosie gaat gebeuren.

"Woningsluiting is wel heel ingrijpend", vindt ze, "Maar als het nodig is, is het nodig". De afgelopen maanden werden al vaker woningen gesloten in Almere.

Lees ook: Almeerders mogen twee weken woning niet in na explosie

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel