Almeerders mogen twee weken woning niet in na explosie

ALMERE • Ma 18 december 2023 | 8:20 • Maandag 18 december 2023 | 8:20

Bewoners van een woning aan de Valetaweg in Almere Stad mogen twee weken hun woning niet meer in. De burgemeester heeft hun huis voor een periode van twee weken gesloten. In de nacht van zaterdag op zondag ging er een explosief af. In het huis in de Danswijk waren op dat moment meerdere bewoners aanwezig, onder wie een kind. Niemand raakte gewond.

Van der Loo wil voorkomen dat het huis nog een keer doelwit wordt van criminelen. "De veiligheid van de buurt staat bij mij voorop. Voor omwonenden, en voor de bewoners van het pand zelf. Daarom heb ik besloten deze maatregel te nemen", aldus de Almeerse burgermeester.

Meerdere explosies
Zaterdag sloot Van der Loo nog een woning aan het Freyjaplantsoen in Almere Poort na een explosie. "Alle politiediensten zitten hier nu ook preventief bovenop. Daar waar we weten dat er een risico is, nemen we maatregelen. Maar je kan het nooit honderd procent voorkomen, we zitten er bovenop," zei Van der Loo toen. Ook bij die explosie raakte niemand gewond.

Lees ook: Omwonenden Valetaweg reageren geschokt na explosie, de tweede dit weekend in Almere

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel