Zedenzaak tegen Ali B dient op 12 en 13 juni

ALMERE • Vr 22 december 2023 | 16:49 • Vrijdag 22 december 2023 | 16:49

Ali B, de 42-jarige rapper uit Almere, moet 12 en 13 juni voor de rechter verschijnen in Haarlem. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag gemeld.

De rapper en televisiepresentator wordt verdacht van zedendelicten met drie verschillende vrouwen. Die zouden zijn gepleegd tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in Marokko. Een van de incidenten is gerelateerd aan het tv-programma The Voice. In dit programma was Ali B actief als jurylid en coach.

In maart van dit jaar werd bekend dat Ali B wordt vervolgd. De rapper liet toen weten verbaasd te zijn dat het Openbaar Ministerie (OM) niet alle zaken tegen hem heeft geseponeerd. "Dat het OM niet tot een algeheel sepot is gekomen, verbaast mij enorm en lijkt te zijn ingegeven door druk van de publieke opinie", zei Ali B toen.

Aan RTL Nieuws heeft de advocaat van Ali B laten weten dat hij 'heel blij' is dat er een zittingsdatum bekend is. De Almeerder wil heel graag aantonen dat hij onschuldig is.

Andere 'The Voice' zaken
Eerder werd bekend dat ook voormalig The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen vervolgd zal worden. Voor deze zaak is nog geen datum bekend. Het onderzoek tegen zanger Marco Borsato rond The Voice is bij gebrek aan bewijs geseponeerd. Er loopt nog wel een ander onderzoek tegen hem in verband met een andere zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel