Vier Almeerse bedrijven gekroond tot onderneming van het jaar

ALMERE • Za 18 november 2023 | 16:39 • Zaterdag 18 november 2023 | 16:39

Vier bedrijven in Almere zijn zaterdag verkozen tot Almeerse Ondernemingen van het jaar. Het gaat om Brother Coating, Buzaglo, Thermen La Mer en MINT. Tijdens de verkiezing reikte wethouder René Peeters de prijs uit.

De winnaars komen uit verschillende sectoren. Zo is Brother Coating een bedrijf dat producten poedercoat, Buzaglo een groothandel voor fietsonderdelen en Thermen La Mer een wellness spa.

Publieksprijs
Voor het eerst dit jaar kon ook het publiek op een onderneming stemmen. De publieksprijs is gewonnen door MINT, een koffie- en ijssalon in Almere Duin.

Eigenaresse Selma van Duinen is erg blij met de prijs, omdat het bedrijf echt haar levenswerk is geworden. "In mijn jeugd was ik zelfs niet meer welkom op de scholen in Almere. Het feit dat we nu decennia later door Almere erkend worden met de nominatie en ook nog winnen. We hebben de geschiedenis achter ons gelaten en zijn aan het bouwen."

Selma van Duinen en Michel Wezenberg van MINT.

'Begon in schuurtje van moeder'
Ondernemende broers Boaz en Mica Aarsman wonnen de startersprijs. Zij coaten met poeder van alles en nog wat onder de noemer Brother Coating. Het begon als hobby, maar is erg uit de hand gelopen. "We zagen hier bij de grote ondernemers megapanden, dat is onze droom nu. Lekker veel knallen."

De broers Boaz en Mica Aarsman van Brother Coating.

Flevopenning
De verkiezing werd gehouden door gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere. Door de winst van Thermen La Mer zijn ze automatisch genomineerd voor de Flevopenning, de provinciale versie van Onderneming van het Jaar.

De gemeente vindt het belangrijk om eens per jaar ondernemers met deze prijzen in het zonnetje te zetten, zegt wethouder Peeters. "De stad is enorm gebaat bij goede ondernemers, voor de werkgelegenheid en sociale verbinding. Dus het is soms goed om even te laten zien: wij houden van jullie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel