18-jarige opgepakt na vondst 8 kilo illegaal vuurwerk, straat uren dicht

EMMELOORD • Di 14 november 2023 | 11:05 • Dinsdag 14 november 2023 | 11:05

Een 18-jarige Emmeloorder is maandagavond aangehouden, nadat de politie in het huis waar hij woont acht kilo illegaal vuurwerk had gevonden. De jongen zit nog steeds vast.

In de middag kreeg de politie een tip dat er een pakket met illegaal vuurwerk was onderschept. De ontvanger van het pakket zou in de Leemanstraat wonen. Daarop besloot de politie naar de woning te gaan.

Zelf geknutseld
In de woning troffen agenten nog meer illegaal vuurwerk aan. Ook had de bewoner zelf iets gemaakt om vermoedelijk het vuurwerk mee te lanceren.

Volgens de politie was het vuurwerk op een instabiele manier in elkaar geknutseld en was er daarom sprake van een gevaarlijke situatie. Om die reden werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen. Ook kwamen uit voorzorg de brandweer en twee ambulances naar de Leemanstraat.

Straat afgesloten
De straat werd enkele uren afgesloten. De EOD heeft het vuurwerk afgevoerd. Forensische rechercheurs hebben de gebruikte stoffen en substanties onderzocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel