Nog steeds lekkage bij station Almere Centrum

ALMERE • Di 7 november 2023 | 6:55 • Dinsdag 7 november 2023 | 6:55

De problemen met lekkages op en rond het treinstation van Almere Centrum zijn nog steeds niet opgelost. Dat laat ProRail weten. Door de vele regenval is er op dit moment nog een lekkage in de fietsenstalling, zo meldt een woordvoerder van de spoorwegbeheerder.

In mei en juli waren er ook al lekkages. Zeker twee horecazaken moesten dicht omdat er een laag regenwater in de winkel stond. Ook in de fietsenstalling en in de hal van het station stonden plassen. In de stalling is er nu nog een klein stuk afgezet omdat de problemen nog niet helemaal opgelost zijn.

Waarom zijn de lekkages niet verholpen?
Het oplossen van de problemen blijkt lastig omdat er meerdere partijen bij betrokken zijn. Zowel de gemeente, als de NS en ProRail zijn voor verschillende delen van het stationsgebied verantwoordelijk. De ProRail-woordvoerder noemt het communicerende vaten: een ingreep of actie van de ene partij kan gevolgen hebben voor de andere.

Ook het vaststellen van de oorzaak is niet eenvoudig. De eerste conclusie was dat er een lekkage in de spoorbakken zou zitten, de delen boven de stationshal waar de treinen doorheen rijden. Later zeiden alle partijen dat de afvoer van het fietspad stuk was. Deze loopt ook boven de stationshal. Daarna werd er gesproken over een verstopte afvoerput, maar daar was niet iedereen het over eens.

Fouten bij werkzaamheden
Het station werd in de afgelopen jaren flink verbouwd. Een NS woordvoerder liet eerder al weten dat wordt onderzocht of er fouten zijn gemaakt bij de werkzaamheden. De uitkomst hiervan is niet bekend.

Het is niet duidelijk of meerdere oorzaken voor de lekkages zijn. Ook moeten NS, ProRail en de gemeente het eens worden over wie nu precies voor welke lekkage verantwoordelijk is. Daarna moet er afstemming komen om de problemen definitief op te lossen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel