Waterschade door lekkage in pas gerenoveerd station Almere Centrum

ALMERE • Ma 8 mei 2023 | 20:41 • Maandag 8 mei 2023 | 20:41

Door een lekkage in station Almere Centrum is er water naar binnen gestroomd bij de stationshal en bij verschillende horecazaken. Onder meer BackWerk en de Döner Company hebben schade. De NS gaat het lek onderzoeken en een aannemer plaatst een noodvoorziening om verdere schade te voorkomen.

De oorzaak van de lekkage zit volgens de NS in de spoorbakken. Dat zijn de bakken boven de stationshal waar de treinen doorheen rijden. "Bij momenten van grote regenval blijken die bakken het water niet aan te kunnen", vertelt een woordvoerder. Samen met ProRail is de NS nu in gesprek met de aannemer om te onderzoeken wat ze kunnen doen om lekkage in het vervolg te voorkomen.

Restaurants
In ieder geval twee horecazaken in de stationshal hebben schade ondervonden van de lekkage. “We kwamen maandagochtend binnen en de hele vloer stond onder een laag water”, vertelt Anarilda, werknemer bij BackWerk. “Dus we hebben gelijk gedweild om alles droog te krijgen, maar het is natuurlijk erg slecht voor de vloer.” Bij the Döner Company werkt de automatische elektrische deur niet meer, vertelt de manager. “Morgen komt een reparateur het maken”, zegt hij. Ondertussen zijn zowel BackWerk als the Döner Company wel weer toegankelijk.

Zo snel mogelijk gaat de aannemer een noodvoorziening plaatsen, om te voorkomen dat er meer regen bij de restaurants naar binnen stroomt.

Renovatie
Het station Almere Centrum is de afgelopen jaren grondig verbouwd. Of de lekkage te maken heeft met een fout tijdens die werkzaamheden moet nog blijken. "We gaan het onderzoeken. Een mogelijke optie is inderdaad dat er iets toch niet helemaal goed is gegaan bij de oplevering", aldus de woordvoerder van NS.

Dit verhaal is gemaakt in samenwerking met de lokale omroep 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel