Station Almere Centrum opnieuw geteisterd door plassen water

ALMERE • Do 27 juli 2023 | 16:25 • Donderdag 27 juli 2023 | 16:25

In de stationshal en fietsenstalling van Almere Centrum liggen flinke plassen met water. De oorzaak is nog niet helemaal duidelijk. Volgens ProRail komt het water uit een verstopte afvoerput. De gemeente spreekt dat tegen en meldt dat het probleem nog niet is gelokaliseerd.

Een woordvoerder van de gemeente vertelt dat ze samen met de stationsmanager van de NS aan het onderzoeken is wat het probleem is: “We hebben onder anderen technische tekeningen opgevraagd om het probleem te lokaliseren. Daarna kan worden bepaald wie het probleem gaat oplossen en op welke manier.”

Hoe lang het gaat duren voordat het probleem is opgelost, kan de gemeente op dit moment nog niet zeggen.

Het is niet de eerste keer dat het station onderstroomt. In mei was het een lekkage die zorgde voor wateroverlast en schade veroorzaakte aan de Döner Company en BackWerk.

Dit verhaal is gemaakt door Engeline Keizer. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel