Burgemeester neemt maatregelen na explosie aan de Salsastraat

ALMERE • Za 4 november 2023 | 16:09 • Zaterdag 4 november 2023 | 16:09

Burgemeester Hein van der Loo heeft maatregelen genomen na de explosie aan de Salsastraat in Almere, vrijdagmiddag. De woning is voor zeker twee weken gesloten en er worden voor een maand camera's geplaatst om toezicht te houden. De burgemeester stond bij het incident stil in het Weekendcafé van Omroep Flevoland in Almere.

Van der Loo erkent dat er een trend is te zien en dat er nu vaker sprake is van explosies in Almere. Van het begin van het jaar tot en met midden oktober is er dertien keer sprake geweest van een explosie of schietincident in de stad.

"Elke explosie is er wat mij betreft al één teveel. Dus dertien explosies zijn er al dertien teveel", vertelt Van der Loo. Bij de explosie aan de Salsastraat raakte niemand gewond maar de maatregelen zijn toch genomen omdat de burgemeester intimidatie weigert te accepteren.

"Goed opletten"
De burgemeester zegt dat incidenten niet te voorkomen zijn, maar zegt zijn best te doen om ervoor te zorgen dat het niet weer gebeurt. Zo lopen er volgens hem in de buurten veiligheidsmanagers die zich inzetten voor veiligheid in de omgeving.

Van der Loo roept ook de inwoners van Almere op om goed op te letten en om een praatje te maken met de buren. Zodat iedereen elkaar kent en op de hoogte is van wat er speelt in de buurt. Hij gelooft erin dat dit soort incidenten op deze manier teruggebracht kan worden.

In het weekendcafé zei de burgemeester verder dat Almere een aanvraag heeft ingediend om mee te doen aan Preventie met Gezag. Dat is een landelijk programma waarmee jeugdcriminaliteit moet worden voorkomen. Lelystad is één van de gemeenten die al onderdeel is van het programma. Van der Loo is er vrij zeker van dat het verzoek wordt goedgekeurd en dat Almere kan rekenen op een miljoen euro aan steun.

Het Weekendcafé is de gezamenlijke live-uitzending op zaterdag van Omroep Flevoland en de lokale omroepen in de provincie. De uitzendingen zijn zaterdag tussen 10:00 en 12:00 uur live bij te wonen voor publiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel