Almere wil deelname project jeugdcriminaliteit om 'nieuwe Taghi's' te voorkomen

ALMERE • Wo 22 februari 2023 | 16:13 • Woensdag 22 februari 2023 | 16:13

De gemeente Almere wil graag meedoen aan het programma Preventie met Gezag en is daarover ook al aan het praten met ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarmee reageert de gemeente op Kamervragen van de VVD. De partij wilde weten waarom Almere nog niet meedoet aan het project tegen jeugdcriminaliteit. Lelystad doet al wel mee.

De VVD vroeg om opheldering omdat politiecommissaris Ben Nassir Bouayad van Flevoland in De Telegraaf alarm sloeg over de jeugdcriminaliteit in Almere. Hij noemde de stad 'de nieuwe kraamkamer van criminelen' en wees op de vele aanslagen op woningen, die te maken zouden hebben met de georganiseerde misdaad en drugshandel. Daarbij zouden steeds meer jongeren betrokken zijn. "Als we nu niet meer investeren, staan hier over een paar jaar de nieuwe Taghi's op", waarschuwde Bouayard.

De gemeente praat binnenkort over meer maatregelen om de jeugdcriminaliteit aan te pakken, meldt een woordvoerder. De gemeenteraad en de burgemeester bespreken dan de Veiligheidsagenda 2023-2026.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel