Voorlopig geen islamitische middelbare school in Almere, te weinig interesse

ALMERE • Do 2 november 2023 | 14:09 • Donderdag 2 november 2023 | 14:09

Voorlopig komt er geen islamitische middelbare school in Almere. Dat bevestigt initiatiefnemer Soner Atasoy. Hij wil met een plaatselijke islamitische werkgroep een school voor mavo, havo en vwo in Almere Poort beginnen maar er zijn te weinig ouderverklaringen opgehaald. Atasoy wijt dat aan storingen op de website van DUO.

Volgens de initiatiefnemer waren er 750 steunverklaringen nodig, maar zijn er zo'n 300 ingediend. Daarmee kan wel worden begonnen met één leerstroom maar nog niet met alle drie, zegt hij.

De DUO-website gaf problemen met inloggen waardoor ouders drie tot vier pogingen moesten doen om een verklaring in te dienen, aldus Atasoy. "Dat is onze indruk en ze zijn daarna afgehaakt."

Volgend jaar een nieuwe poging
Het idee is om volgend jaar opnieuw een poging te wagen om voldoende steunverklaringen op te halen. De werkgroep gaat dan eerder in het jaar beginnen en ze gaan ook langs de deuren, zegt Atasoy. Dat lukte volgens hem dit jaar niet.

De initiatiefnemer blijft positief over de komst van de school: "Ik heb een goed gesprek gehad met de gemeente Almere en ik heb er veel vertrouwen in."

Geen grote inlogproblemen bekend bij DUO
DUO laat weten bekend te zijn met problemen met inloggen. Toch speelde dit probleem dit jaar maar een enkele keer, zegt een woordvoerder. Daardoor konden een aantal ouderverklaringen voor het initiatief in Almere in eerste instantie niet worden ingediend maar later lukte dat wel, stelt DUO.

Vorig jaar speelde het probleem een aantal dagen waardoor de termijn toen is verlengd, aldus de woordvoerder.

Als volgend jaar wél voldoende handtekeningen zijn opgehaald voor de nieuwe middelbare school, dan kan het Novum Saeculum Lyceum in september 2026 van start gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel