Luchtvaartmuseum Aviodrome omgetoverd tot stemlokaal, gratis naar binnen

LELYSTAD • Do 19 oktober 2023 | 13:44 • Donderdag 19 oktober 2023 | 13:44

Stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen kan volgende maand in Lelystad op een bijzondere plek. Namelijk in Luchtvaartmuseum Aviodrome.

De gemeente wil bij alle verkiezingen een speciale locatie aanwijzen voor een stembureau, om het stemmen extra aantrekkelijk te maken.

Bij eerdere verkiezingen kon dat bijvoorbeeld in de nieuwe terminal van Lelystad Airport, het Gemaal Wortman, de Marker Wadden en Batavialand. Stemmen in Aviodrome kan op 22 november van 9.00 tot 17.00 uur. Iedereen die daar gaat stemmen, heeft die dag gratis toegang tot het museum.

Het geldt vooral voor Lelystedelingen, omdat kiezers stemmen in hun eigen gemeente. Wel is het mogelijk om bij de eigen gemeente een kiezerspas aan te vragen zodat het ook in een andere gemeente kan.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met verslaggever Kees Bakker van Radio Lelystad. Hij focust zich voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel