Pumptrackbaan op Urk: nu nog tijdelijk, straks misschien definitief

URK • Za 29 juli 2023 | 17:22 • Zaterdag 29 juli 2023 | 17:22

Op Urk valt de komende maanden te skeeleren, skaten en steppen op een tijdelijke pumptrackbaan in het Wilhelminapark. De baan staat er als proef om Urkers kennis te laten maken met zo'n type skatebaan. Luut Nentjes van welzijnsorganisatie Caritas is blij dat de gemeente Urk de proef wil doen.

Een pumptrackbaan is een variant van een skatebaan, zegt Luut Nentjes. "Het is eigenlijk een baantje waar je kan skeeleren en kan skaten op bulten. Het is de bedoeling als je de lucht in gaat, dat je dan beetje veert. Als je naar beneden gaat dat je dan een beetje duwt. Pompen dus. Als je dat goed doet, blijf je in beweging."

De wens voor zo'n baan kwam naar voren in een enquête die door Caritas is gehouden. Daaruit bleek dat Urker jongeren sportactiviteiten misten in het dorp. "Er is heel veel jeugd op Urk. Vooral zo'n pumptrackbaan was iets wat ze graag wilden," zegt Nentjes. Naast een pumptrackbaan missen ze ook nog faciliteiten voor hockey.

Uitleen en clinics volgen nog
Komende zomer komt er een uitleen met fietsjes en stepjes bij de baan te staan. Na de zomervakantie volgen meerdere activiteiten, zoals clinics voor basisscholen.

De pumptrackbaan blijft tot en met de herfstvakantie liggen. Het doel is dat er een permanente plek op Urk komt voor fiets- en skatesporten. Eerder spraken de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder en Zeewolde dat voornemen ook al uit.

Als alles goed verloopt komt de pop-up track in mei weer terug. "Het idee is om Urk alvast even warm te maken voor een definitieve baan, maar waar die komt dat is nog onzeker," zegt Nentjes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel