Gemeente trekt bijna vier ton uit voor skatepark

ZEEWOLDE • Ma 13 februari 2023 | 19:29 • Maandag 13 februari 2023 | 19:29

De gemeente Zeewolde trekt bijna vier ton uit voor het vervangen van de skatebaan. "De complete skatebaan inclusief vloer moet worden vervangen", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Het asfalt scheurt en is te ruw geworden en de skatetoestellen beginnen te slijten."

'De Baan' aan het Kluunpad heeft in 2015 al een opknapbeurt gekregen, maar gaat nu weer op de schop. "We willen binnenkort een bedrijf selecteren dat voor ons een skatebaan ontwerpt en maakt. Daarna gaan we samen met diverse disciplines binnen de gemeente Zeewolde (beheer, jongerenwerk, en sport) en de gebruikers van de skatebaan een plan maken." Het streven is dat de vernieuwde skatebaan in 2024 klaar is voor gebruik.

In Zeewolde bestaat ook de wens voor een pumptrackbaan. Dat is een circuit van asfalt met bulten en kombochten voor fiets- en skatesporten. "Hiervoor is afgesproken dat initiatiefnemers geld inzamelen. Het benodigde bedrag is nog niet binnen. Daar wachten we nog op", aldus de woordvoerder. "Bij de aanleg van de skatebaan houden we geen rekening met de pumptrackbaan omdat die afhankelijk is van sponsoring door derden."

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel