Petities voor en tegen skatebaan Woldpark gaan nek-aan-nek

LELYSTAD • Wo 20 juli 2022 | 18:17 • Woensdag 20 juli 2022 | 18:17

De petities voor en tegen een skatepark in het Woldpark in Lelystad gaan nek-aan-nek. Op het moment van schrijven heeft de petitie die zich uitspreekt tegen een skatebaan 353 handtekeningen. De petitie voor had woensdagmiddag 364 ondertekeningen. Op het skatepark zou ook een pumptrackbaan moeten komen, waar naast skaters ook bijv. fietsers hun kunsten kunnen vertonen.

De petitie tegen de skatebaan in het Woldpark staat sinds 19 juni online, de petitie voor sinds 3 juli. De gemeenteraad heeft op 5 juli besloten het besluit over de locatie voor een nieuw skatepark over de zomer heen te tillen. Eerst moet de wethouder met omwonenden in gesprek, om vervolgens een nieuw plan in te dienen. De gemeenteraad was niet te spreken over het feit dat er tot nu toe niet met de buurt was gepraat. Ook is er bij sommige partijen twijfel of het Woldpark de juiste locatie is voor het nieuwe skatepark.

Met name omwonenden uit de Archipel 15 en 16 zijn tegen de plannen. Hun tuinen grenzen aan de beoogde locatie voor het nieuwe skatepark, met alleen een strook groen en een fietspad ertussen. Zij vrezen overlast, lawaai en aantasting van de rust van het Woldpark. Het steekt de omwonenden ook dat ze door de gemeente nooit zijn meegenomen in de planvorming.

Klein deel
Overigens benadrukt het oude college in een onlangs gepubliceerde reactie op bezwaren van omwonenden dat slechts een heel klein deel van het Woldpark wordt opgeofferd voor de skatebaan. Het gaat weliswaar om een skatepark van 2.000 vierkante meter, maar “het betreffende deel van het Woldpark is 110.000 m2 en het gehele park ruim 200.000 m2. Het gaat dan over minder dan 2, respectievelijk 1 procent van de ruimte die we een meer sportieve en actieve invulling willen geven.”

Dit verhaal is gemaakt door verslaggevers Kees Bakker en Desi Bootsman. Zij focussen zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl en desi.bootsman@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel