Parallelbaan A6 vanavond dicht tussen Almere Haven en Almere Buiten

ALMERE • Vr 21 juli 2023 | 12:09 • Vrijdag 21 juli 2023 | 12:09

De parallelbaan van de A6 is vanaf 21.00 uur vrijdagavond tot zaterdagochtend 06.00 uur dicht vanwege werkzaamheden. Deze keer wordt er aan de weg gewerkt tussen Almere-Haven en Almere-Buiten, in de richting van Lelystad. Ook zijn er meerdere op- en afritten afgesloten Weggebruikers moeten volgens Rijkswaterstaat rekening houden met extra reistijd.

De werkzaamheden zijn onderdeel van een grote 'verjongingskuur' voor de snelweg. De extra reistijd kan oplopen tot 15 minuten.

Hoofd vs. parallelrijbaan
De A6 bij Almere is opgesplitst in twee aparte gedeeltes. De hoofdrijbaan is bedoeld voor doorgaand verkeer en heeft geen last van in- en uitvoegend verkeer. De parallelrijbaan is het gedeelte van de A6 waarop de op- en afritten uitkomen. Dit zijn de buitenste rijbanen van de weg.

Omleidingen
Doorgaand verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad kan gebruikmaken van de hoofdrijbaan van de A6. Vanuit Almere naar Lelystad moet men omrijden via knooppunt Gooimeer naar de Hogering en de Tussenring om via de oprit Almere-Buiten weer de A6 op te gaan.

Automobilisten richting Almere-Haven worden omgeleid via Almere-Poort en de Gooimeerdijk-West. Verkeer naar Almere-Stedenwijk en Almere-Stad moet omrijden via de A6 knooppunt Gooimeer naar de Hogering en de Tussenring.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel