Onderzoek naar samenvoegen drie basisscholen Marknesse

MARKNESSE • Ma 17 juli 2023 | 12:00 • Maandag 17 juli 2023 | 12:00

De drie basisscholen in Marknesse gaan na de zomer onderzoeken of ze samen verder willen. De aanleiding is de staat van de bestaande, oudere schoolgebouwen. Om die reden denken de scholen erover na om onder één dak verder te gaan.

Momenteel kent Marknesse de katholieke Mariabasisschool, de openbare De Driesprong en protestants-christelijke De Zeester. De directeuren en medezeggenschapsraden zien een samenwerking wel zitten, na de zomer kunnen ouders erover meepraten. Zo moeten de drie identiteiten terugkeren in de nieuwe school. Vervolgens moet met de gemeente gekeken worden naar de mogelijkheden voor een gezamenlijk gebouw. Dat gebouw moet in augustus 2025 een feit zijn.

Ook in andere dorpen in Noordoostpolder wordt nagedacht over één dorpsschool. Dat is het meest concreet in Rutten. Daar gaan de christelijke basisschool Sjaloom en de katholieke Paulusschool vanaf augustus samen verder vanwege de afnemende leerlingaantallen. De 130 leerlingen zitten al twee jaar onder één dak, in het MFA.

Basisschool Fondali in Creil

Eerste gesprekken in Bant opgestart
Een onderzoek naar een samenvoeging van basisscholen Fondali en De Regenboog in Creil loopt nog. Daar neemt het aantal leerlingen af waardoor de scholen te klein en kwetsbaar worden. Als het in Creil tot een fusie komt moeten de scholen vanaf augustus 2024 gaan fuseren. Beide scholen zitten al onder één dak.

Ook in Ens wordt nagedacht over samenwerking. Daar zijn net als in Marknesse ook drie basisscholen. In Bant zijn de eerste gesprekken tussen ouders opgestart voor een mogelijke fusie tussen de twee scholen daar. "Daar staan we als bestuur wel open voor", zegt Timmermans. "Maar het initiatief moet vanuit het dorp komen. Als bestuur zeggen we dat het niet iets is wat moet. We zijn ook afhankelijk van de gemeente."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel