Basisscholen Rutten in augustus samen onder één naam

RUTTEN • Ma 15 mei 2023 | 11:24 • Maandag 15 mei 2023 | 11:24

Basisscholen Sjaloom en Paulusschool in Rutten gaan vanaf augustus samen verder als één school. Dat zegt het schoolbestuur. Het besluit om te fuseren werd eind april genomen, voornamelijk vanwege de beperkte huidige leerlingaantallen. De naam van de nieuwe school wordt op 11 juni bekend gemaakt.

De scholen zitten nu al samen in één gebouw, maar er werd nog apart van elkaar les gegeven. In januari maakte het schoolbestuur Aves bekend dat de scholen wilden fuseren. Toen vertelde Sjaloom-directeur Grietje Captein dat haar school momenteel 50 leerlingen heeft, en de Paulusschool 85. Door de groepen vanaf komend schooljaar samen te voegen, denkt Aves efficiënter te kunnen werken en beter te kunnen vernieuwen. De directeur vindt het 'hartstikke mooi' om één school te hebben waar alle kinderen heen kunnen.

In een nieuwsbrief aan de ouders laat het schoolbestuur weten dat er op 1 juni een informatieavond plaats gaat vinden. Ook wordt er binnenkort een voorstel van de directie gedaan over de schooltijden van de nieuwe school. In juli wordt er feestelijk 'afscheid' genomen van de huidige scholen en in september wordt de officiële opening gevierd.

Eén lokaal voor kinderopvang
In de nieuwe situatie wordt ook één lokaal voor drie ochtenden per week verhuurd aan de kinderopvang. Tijdens die ochtenden zitten de peuters van 3 jaar en ouder samen in de school en kunnen ze makkelijk activiteiten met andere peuters en kleuters ondernemen. De komende jaren wordt gekeken hoe deze samenwerking verder uitgebouwd kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel