Scholen in Creil gaan mogelijk samen verder

CREIL • Do 2 maart 2023 | 15:05 • Donderdag 2 maart 2023 | 15:05

Basisscholen Fondali en De Regenboog in Creil gaan eind deze maand in gesprek over een mogelijke fusie. Dat zegt scholenstichting AVES. Het aantal leerlingen neemt af waardoor de scholen te klein en te kwetsbaar worden, verklaart bestuurder Jos Timmermans.

De openbaar-katholieke Fondali en de protestants-christelijke De Regenboog hebben een plan van aanpak opgesteld. Dat willen ze eind deze maand presenteren aan de ouders. Het lerarentekort speelt ook een rol om na te denken over een mogelijke fusie, aldus Timmermans.

Als het tot een fusie komt dan moet die in september 2024 een feit zijn, zegt de AVES-bestuurder. De scholen zitten al onder één dak, aan de Graaf Florislaan. Ze besloten vorig jaar samen met Dorpsbelang Creil tot de aanleg van een gezamenlijk plein. Het geld voor deze plek is inmiddels grotendeels binnen.

Meer fusies
In Rutten zijn de twee basisscholen verder met hun fusieplan. De protestants-christelijke school Sjaloom en de openbaar-katholieke Paulusschool willen ook samengaan vanwege het afnemende aantal leerlingen. De fusie moet vanaf september dit jaar een feit zijn, al moet het definitieve besluit nog worden genomen. De twee scholen zitten al sinds 2021 onder één dak, in MFA Het Klavier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel