Dertien geïnteresseerden in kerkgebouw Open Hof

DRONTEN • Do 2 februari 2023 | 21:06 • Donderdag 2 februari 2023 | 21:06

Dertien maatschappelijke organisaties hebben interesse in kerkgebouw Open Hof in Dronten. Dat meldt secretaris Lars Kramer van de Protestantse Gemeente. Het gebouw staat sinds november te koop, omdat de kerkelijke activiteiten zijn verplaatst naar de tweede kerk van de protestanten in Dronten, De Ark. Geïnteresseerde partijen presenteren deze maand hun plannen, zegt Kramer.

De inschrijving voor het kerkgebouw is inmiddels gesloten. De geïnteresseerde organisaties zijn actief in onder meer de jeugd- en ouderenzorg, zegt Kramer. Hospice Dronten, dat een deel van het gebouw huurt, is één van de geïnteresseerde partijen, meldde weekblad Flevopost in januari. De overige namen zijn bij het college van kerkrentmeesters nog niet bekend, omdat de Protestantse Gemeente daarvoor een makelaar heeft ingeschakeld. Die is tot nu toe niet bereikbaar voor een reactie.

'Goed plan gaat voor hoge opbrengst'
Het college van kerkrentmeesters, onder wie secretaris Kramer, beoordelen de plannen. "Wij kijken zowel naar inhoud als gedegenheid én naar de opbrengst", zegt Kramer. Daarbij speelt de opbrengst wel een ondergeschikte rol, zegt hij. "Als iemand een goed plan heeft dat weinig opbrengt, dan gaat daar eerder de voorkeur naar uit dan naar een slecht plan met een hoge opbrengst." In maart moet duidelijk worden welke maatschappelijke organisatie het gebouw krijgt.

Open Hof werd vorig jaar in de verkoop gezet omdat de Protestantse Gemeente geen andere bestemming voor het gebouw kon vinden. De laatste kerkdiensten waren drie jaar geleden, een afscheidsdienst volgde vorig jaar juni. Open Hof stamt uit 1965. Het is één van de oudste gebouwen van Dronten. Zo is de kerktoren een gemeentelijk monument.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel