Kerkgebouw Open Hof staat te koop

DRONTEN • Wo 16 november 2022 | 21:29 • Woensdag 16 november 2022 | 21:29

De Protestantse Gemeente Dronten heeft voormalig kerkgebouw Open Hof te koop gezet. Het is met bouwjaar 1965 één van de oudste gebouwen van Dronten. Het kerkbestuur besloot in 2020 dat de kerkelijke activiteiten zouden verhuizen naar De Ark. Sindsdien is geprobeerd om een nieuwe bestemming te vinden voor het 4178 vierkante meter grote complex, maar dat is niet gelukt.

Open Hof is officieel sinds 26 juni dit jaar niet meer als kerk in gebruik. Toen zijn in een laatste dienst het doopvont, de Bijbel en het avondmaal overgegaan naar De Ark. Hospice Dronten huurt een deel van het gebouw en blijft dat doen als er een nieuwe eigenaar komt. Het hospice heeft een eigen ingang.

Het bestemmingsplan voor het gebouw aan De Zuid 2 is 'maatschappelijk'. Het omvat 22 kamers en één slaapkamer, aldus de verkoopbrochure. De verkoop verloopt via een zogeheten tender. Dat betekent dat belangstellenden bij hun bod op het gebouw een plan moeten indienen voor de toekomst van het complex. Het kerkbestuur bepaalt op basis daarvan aan wie Open Hof wordt verkocht. De koper moet er ook rekening mee houden dat de kerktoren een gemeentelijk monument is en daarom in zijn huidige vorm behouden moet blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel