Legale wietkwekerij uit Emmeloord breidt uit naar Denemarken

EMMELOORD • Di 17 januari 2023 | 17:37 • Dinsdag 17 januari 2023 | 17:37

Legale wietkwekerij Bedrocan, die een productiebedrijf heeft in Emmeloord, breidt uit naar Denemarken. De onderneming, die al bijna twintig jaar medicinale cannabis levert, bouwt in het ten zuiden van Kopenhagen gelegen Køge een vestiging voor het kweken en verpakken van cannabis.

Bedrocan denkt door de stap beter te kunnen voldoen aan de toenemende internationale vraag naar zijn producten. In Nederland mag het bedrijf alleen leveren aan het Bureau voor Medicinale Cannabis. Via die overheidsorganisatie zijn Bedrocans producten op recept verkrijgbaar bij de apotheek. Maar in Denemarken kan het bedrijf rechtstreeks zakendoen met andere commerciële partijen.

Bedrocan heeft behalve in Emmeloord ook een productielocatie in Veendam en een laboratorium in Amsterdam. Voor de nieuwe vestiging in Denemarken neemt Bedrocan ongeveer veertig medewerkers in dienst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel