Reizen tussen Lelystad en Dronten blijft behelpen: "Maar het moet maar zo"

LELYSTAD • Di 4 oktober 2022 | 13:38 • Dinsdag 4 oktober 2022 | 13:38

Het blijft behelpen, de reis tussen Lelystad en Dronten die met de trein voorheen twaalf minuten duurde. Sinds het enorme stroomfiasco begin september is er geen enkel treinverkeer tussen de twee gemeenten mogelijk. Iedereen moet dus met de bus om hun bestemming te bereiken. Dat kost veel meer tijd en is vooral een kwestie van geduld hebben.

De meeste scholieren die dinsdagochtend bij station Lelystad Centrum staan te wachten, zijn gelaten onder de langere reistijd. Ja, ze moeten eerder van huis en staan soms ruim een half uur in de rij te wachten, maar alternatieven zijn er nu eenmaal niet. "Ik weet niet hoe lang het nog gaat duren. Maar het moet maar zo", zegt één scholiere.

Een andere scholier ziet al wel verbeteringen ten opzichte van vorige maand: "Nu gaat het beter, maar in het begin ging het minder goed." Toen bleek op meerdere momenten dat er niet genoeg bussen en chauffeurs ingeschakeld konden worden. Wachttijden liepen soms op tot bijna drie uur. Scholieren stonden gefrustreerd bij de stations, zegt één van hen: "De bus al vier keer gemist. Met school is het heel irritant, al die lessen missen, te laat komen."

Inmiddels weten de meeste busreizigers hoeveel extra wachttijd ze in moeten calculeren: "Ik moet zeker een uur van tevoren bij het station staan, om op tijd op school te kunnen zijn. Anders lukt het gewoon niet." Ook is het van belang om voor het station in de wachtrij te staan voordat de trein uit het zuiden een nieuwe groep wachtenden brengt. "Er komt nog een trein aan, en daarvoor probeer ik wel in de rij te staan. Want daar komen ook heel veel mensen uit, en daar wil je dan echt niet achter komen te staan."

Voorlopig lijken vooral de maandagochtenden een crime te zijn om naar school of werk te reizen: "Vooral op maandag, dan is de rij het langst. Dus dan moet je eerder van huis, of moet je sneller fietsen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel