Graffiti-jassen vliegen als zoete broodjes over de toonbank

ALMERE • Do 4 augustus 2022 | 19:55 • Donderdag 4 augustus 2022 | 19:55

De Almeerse graffitikunstenaar Miguel 'Manpowerr' Patra heeft het razend druk met zijn graffiti-jassen. Inmiddels is er een lange wachtlijst voor. De kunstenaar begon een paar jaar geleden met de jassen en heeft er volgens eigen zeggen al meer dan 10.000 verkocht.

"Dat is super cool", zegt de kunstenaar. Er moeten nu nog 80 jassen geschilderd worden. De jassen zijn allemaal handgeschilderd en uniek.

Naast de kunstwerken op de jassen heeft Miguel nog een groot project gemaakt. Zijn beschilderde Lamborghini rijdt door het hele land. Een bedrijf verhuurde auto's voor mensen die een bepaald feestje wilden vieren. "Ze lieten me helemaal vrij", vertelt de kunstenaar. "Ze vertrouwden me. Ze zeiden 'doe maar gewoon je ding. Ik laat je helemaal vrij'."

Voor Miguel was het een grote 'kick' dat hij de auto mocht beschilderen. Zijn inspiratie haalde hij uit muziek. Van Mozart tot Ed Sheeran en Anouk: alle muziek inspireert hem. "Als ik muziek luister, komt er een bepaalde rust over me", vertelt hij. "Dan kom ik in mijn eigen ruimte."

Eigen atelier
Ondanks de drukte is Miguel nu ook op zoek naar een eigen atelier. In het centrum van Almere Stad is zijn werk al te zien in 'Kunst is Leuk', maar Miguel wil graag een eigen plekje openen. "Ik ben nu op de achtergrond veel bezig met de jeugd en geef workshops in Almere", vertelt hij. "Als ik mijn eigen atelier heb, kunnen mensen veel makkelijker naar mij toekomen." Het moet een soort winkel worden waar de kleding gekocht kan worden en de jassen kunnen worden gepast.

Voor januari volgend jaar wil hij het atelier klaar hebben. "Er zijn al een aantal locaties aangeboden", vertelt Miguel. "Maar we zijn nog steeds aan het kijken wat het beste bij mij past en toegankelijk is voor iedereen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel