Besluit over nieuwe skatebaan in Woldpark uitgesteld

LELYSTAD • Wo 6 juli 2022 | 6:16 • Woensdag 6 juli 2022 | 6:16

Eerst in gesprek met omwonenden van het Woldpark, daarna pas een besluit over de aanleg van een nieuwe skatebaan in Lelystad. Dat was dinsdagavond de uitkomst van een politieke discussie in het stadhuis.

Uit onderzoek van de gemeente bleek dat het Woldpark de meest geschikte locatie zou zijn voor een nieuwe skatebaan van 2000 vierkante meter. Hierover zou dinsdagavond gestemd worden in de gemeenteraad, maar die stemming ging op verzoek van de GroenLinks-fractie niet door. Volgens die partij moet de nieuwe wethouder Sjaak Kruis eerst met buurtbewoners in gesprek en opnieuw kijken naar alternatieve locaties.

De weerstand onder buurtbewoners duidt er volgens GroenLinks op dat zij niet voldoende zijn betrokken bij het aanwijzen van deze locatie. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad was dat met de fractie eens: 21 van de 34 aanwezige raadsleden stemden voor het van de agenda halen van het onderwerp.

Waar vrezen buurtbewoners voor?
Omwonenden van het Woldpark zijn tegen de komst van de skatebaan, omdat zij bang zijn voor geluidsoverlast, afval en drank- en drugsgebruik. Ook zijn zij het er niet mee eens dat er wordt gebouwd in het groen. Toch zijn er ook voorstanders. Marije de Kievit, initiatiefnemer van een petitie voor de komst van het skatepark, vindt dat jongeren een fijne plek verdienen om te bewegen. Ook gelooft zij niet zo in overlast door de jongeren. Want: "Ook skaters hun fietsen worden gestolen. Als zij met glas of vuilnis op de skatebaan gooien liggen zij er de volgende dag zelf in." Kiezen voor afgelegen plek zou volgens De Kievit betekenen dat jonge kinderen er geen gebruik van zouden kunnen maken.

Er is toch al een skatebaan in Lelystad?
De huidige baan in het Zilverpark is te klein en begint door achterstallig onderhoud zelfs gevaarlijk te worden. De gemeente trekt daarom 600.000 euro uit voor het nieuwe skatepark met een zogenoemde pumptrackbaan. Een pumptrack is een circuit van bulten en bochten die in een bepaalde cadans achter elkaar liggen. Ook de huidige baan wordt van dit geld opgeknapt.

Na het zomerreces moet wethouder Kruis met een nieuw voorstel komen waarin ook duidelijk de mening van omwonenden is meegenomen, op elke locatie die in beeld is of kan zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel