SP: 'Meeste geënquêteerden zijn tegen sloop van Riet- en Zeebiesstraat'

EMMELOORD • Wo 13 juli 2022 | 22:37 • Woensdag 13 juli 2022 | 22:37

Bijna driekwart van de respondenten van een enquête van SP Noordoostpolder is tegen sloop van huizen in de Rietstraat en Zeebiesstraat in Emmeloord. Volgens de SP geven huurders en meerdere bezitters van koophuizen in beide straten aan dat ze willen dat hun woning wordt gerenoveerd.

De woningen in de Rietstraat en Zeebiesstraat moeten worden gerenoveerd of gesloopt om te voldoen aan de eisen van de huidige tijd, liet woningcorporatie Mercatus vorig jaar weten. Vorige maand gaf de woningcorporatie aan dat sloop als meest realistisch wordt gezien. De SP was benieuwd hoe de bewoners denken over beide scenario's. Daarom gingen leden van de partij langs de deuren met een vragenlijst. Volgens de SP vulden 49 van de 103 huishoudens in beide straten de enquête in.

Zorgen
Uit de enquête blijkt dat veel bewoners hun huis verouderd vinden, maar ze hechten waarde aan de sociale samenhang, aldus de SP. Ook hebben eigenaren van koopwoningen investeringen in hun huis gedaan die ze niet teniet gedaan willen hebben, blijkt uit de rondgang. Volgens de partij zorgt sloop voor zorgen over het behoud van eengezinswoningen, een eventuele terugkeergarantie en toekomstige huurprijzen.

Buurtcomité
De SP presenteerde woensdagavond de resultaten van de enquête in kerkcentrum De Hoeksteen in Emmeloord. Op de bijeenkomst werd ook gesproken over een buurtcomité. Dat comité moet ervoor zorgen dat de woningen aan de Rietstraat en Zeebiesstraat behouden blijven. Volgens de gemeente liggen beide scenario's nog op tafel. Dat zorgt voor onzekerheid, zegt de SP. Daarom deed de partij vorige week de oproep om de huren in beide straten tijdelijk te bevriezen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel