SP roept Mercatus op om huren niet te verhogen

EMMELOORD • Ma 4 juli 2022 | 13:15 • Maandag 4 juli 2022 | 13:15

De SP in Noordoostpolder roept woningcorporatie Mercatus op om de huren van bewoners in de Rietstraat en de Zeebiesstraat in Emmeloord niet te verhogen. Volgens de politieke partij is de verhoging niet gepast omdat de bewoners in onzekerheid verkeren of hun woning wordt gerenoveerd of gesloopt.

Tjitske Hoekstra van de SP heeft de woningstichting per brief gevraagd de huur van deze woningen voor 2022 en 2023 te bevriezen. "We doen dat in navolging op het aangenomen voorstel van de SP in de Tweede Kamer om de huren te bevriezen voor 2021 en 2022."

Volgens Hoekstra werd de partij tijdens een buurtonderzoek op de hoogte gesteld van het voornemen van de woningstichting om de huren van de woningen in deze twee straten te verhogen. "We vinden dat ongepast". Wat de SP betreft zouden alle huren ook dit jaar weer bevroren worden, 'omdat de energieprijzen de pan uit stijgen en de inflatie hoog is'.

Manager Herma Rehorst van Mercatus bevestigt in een reactie aan Omroep Flevoland dat de huurverhoging per 1 juli 2022 gewoon is doorgevoerd. Wel zegt ze het verzoek van de SP in overweging te nemen en eventueel de verhoging terug te draaien. Op welke termijn duidelijkheid komt voor de huurders, wil Rehorst nu niet zeggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel