Rotonde voor betere ontsluiting tuinbouwgebied

LUTTELGEEST • Di 19 oktober 2021 | 13:23 • Dinsdag 19 oktober 2021 | 13:23

De provincie wil bij Luttelgeest een extra rotonde aanleggen. De rotonde komt ter hoogte van de grote groenteteeltbedrijven langs de Oosterringweg, op de plek waar op dit moment de kruising met de Luttelgeesterweg ligt. Ook de iets verderop gelegen Nieuwlandseweg wordt straks op de nieuwe rotonde aangesloten.

Door de aanleg moet de verkeersveiligheid worden verhoogd en het tuinbouwgebied bij het dorp beter bereikbaar worden. Dit tuinbouwgebied wordt op dit moment verder uitgebreid in oostelijke richting.

De provincie wil de aanleg graag meenemen in ander onderhoud dat komend voorjaar voor de Oosterringweg gepland staat. Omdat rond de rotonde straks fietspaden en een middenberm liggen, wordt de oversteek voor fietsers en bromfietsers veiliger.

Om de aanleg van de rotonde mogelijk te maken moet bestuurlijk wel het een en ander worden geregeld: De Oosterringweg is een provinciale weg, de Luttelgeesterweg is een gemeentelijke weg en de Nieuwlandseweg is eigendom van de grootschalige paprika- en tomatentelers Hoogweg, Tas en Fresunto.

Een werktekening van de geplande rotonde

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel