'Alles komt samen' voor nieuwe directeur De Meerpaal

DRONTEN • Za 6 juli 2024 | 8:00 • Zaterdag 6 juli 2024 | 8:00

"Alles wat in de Meerpaal gebeurt, staat centraal in mijn leven." Dat zegt de nieuwe directeur Janita Tabak, die Hans Maris heeft opgevolgd. Tabak was eerder wethouder in Friesland.

Bij de Meerpaal denken de meeste mensen: dat is het theater. Maar het is méér, er is ook cultuureducatie (het oude CMV) en welzijnswerk (het oude De Schoof). Volgens Tabak uniek in Nederland: "Ik ben als bestuurder bezig geweest met welzijn, cultuur en het sociale domein. Ooit opgeleid als theatermaker. En ik heb gewerkt als sociaal-cultureel werker. Alles komt samen."

Waarom solliciteerde ze op de vacature voor directeur?
"Ik had de vacature eerder gezien. Naar een paar maanden zag ik 'm weer. Ik dacht toen: Hè? Hebben ze nog niemand? Ik ga 's bellen met de voorzitter van de Raad van Toezicht. Misschien weet ik iemand uit mijn netwerk. Al pratend met de voorzitter dacht ik: wacht even...dat zou nog wel 's heel goed bij mezelf kunnen passen. Ik werd enthousiast, deed mee en nu zit ik hier."

Onrustige periode
Toen ze aantrad trof ze een leuke organisatie aan met leuke mensen, aldus Tabak. De vorige directeur Hans Maris had er vijf jaar gezeten. Een jaar voor het afscheid van Maris zat de directeur lange tijd thuis na onrust binnen het bedrijf. Hij zou voor een onveilig werksfeer hebben gezorgd, waardoor zo'n dertig medewerkers vertrokken. "Wat ik heel knap vind, dat de organisatie het tijdens zijn ziekte zelf heeft gedaan. Op een heel goeie wijze. Er is geen interim geweest", aldus Tabak.

Binnenplein
Onder haar bewind zou Tabak het leuk vinden dat er wat meer gebeurt met het binnenplein, dat je meteen ziet als je het gebouw binnenkomt. "Het is niet echt aantrekkelijk om daar binnen te komen. Daar valt winst te behalen. Er is eerder mee gestoeid. Je voelt je er gauw verloren. Hoe wordt het nou gezellig als er maar tien mensen zijn?"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel