'Eigen baan enige oplossing voor illegale straatraces'

LELYSTAD • Di 24 augustus 2021 | 12:44 • Dinsdag 24 augustus 2021 | 12:44

Straatracers moeten een eigen plek krijgen om hun sport te beoefenen. Dat vindt Emrys Blomont van het bedrijf Clever Events, dat officiële races in Nederland organiseert. "Je moet ze van de straat halen en een gecontroleerde plek geven."

Er lijkt maar geen oplossing te komen voor de illegale straatraces. Nu scheuren de motorrijders op een afgelegen stuk weg op de IJsselmeerdijk bij de Maximacentrale in Lelystad, maar dat is illegaal. Op dit moment is er in heel Nederland geen plek voor het beoefenen van de sport. Ook bij de circuits kunnen de racers niet terecht, omdat de stunts die uitgehaald worden slecht zijn voor het asfalt.

Blomont vindt dat de sport gelegaliseerd moet worden. "Driften met motoren vind ik geen sport, dat is gewoon een stuntshow. Maar dragracen en sprinten is gewoon een professionele sport." De gemeente moet een terrein regelen waar de races gehouden kunnen worden, vindt Blomont. Hij denkt dat het illegalen racen niet stopt, totdat er een structurele oplossing gevonden is.

Lelystad is vanwege de centrale ligging de ideale locatie voor zo'n baan, voegt Blomont daaraan toe. "Het asfalt moet wat grover, zodat het niet kapot kan gaan. Ook moet de baan twee kilometer lang zijn, zodat er gesprint kan worden." De gemeente Lelystad liet eerder weten niet van plan te zijn om met een geschikte locatie te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel