OM blijft bij eis 10 jaar cel en tbs voor schietpartij Parkwijk

ALMERE • Wo 17 juni 2020 | 16:43 • Woensdag 17 juni 2020 | 16:43

Er is opnieuw 10 jaar cel en tbs geëist tegen een 20-jarige Almeerder voor poging tot moord. De man is volgens het Openbaar Ministerie betrokken geweest bij een schietpartij in de buurt van basisschool De Hasselbraam in Almere.

Bij de schietpartij in juli 2018 werd een man in zijn been geraakt. De 20-jarige Almeerder ontkent dat gedaan te hebben, hij zou alleen zijn auto hebben uitgeleend aan iemand die wel bij de schietpartij betrokken was. Hij wil niet zeggen wie die persoon is. Volgens zijn advocaat is dat uit angst voor mogelijke wraakacties.

Afgeluisterde telefoongesprekken
Maar volgens het OM is hij wel degelijk betrokken en zou dat onder meer blijken uit afgeluisterde telefoongesprekken. Het OM kwam in januari al met dezelfde strafeis. Toen wilde de rechter nog geen uitspraak doen omdat het onderzoek naar het schietincident niet volledig was. Het slachtoffer moest nog als getuige gehoord worden.

Eerder veroordeeld
Het OM eist naast de celstraf tbs om te voorkomen dat de Almeerder zonder behandeling op straat komt. Hij is in het verleden vaker veroordeeld, onder meer voor straatroof.

De advocaat van de verdachte vindt het bewijs te mager. Volgens hem gaat het om een afrekening in het criminele circuit waar zijn cliënt niets mee te maken heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel