Dorpsbewoners willen bouw mestopslag laten stilleggen

BANT • Za 6 juli 2019 | 12:23 • Zaterdag 6 juli 2019 | 12:23

Een groepje inwoners van Bant wil de bouw van de omstreden mestopslag in hun dorp laten stilleggen door de rechter. De inwoners dienen daarvoor een verzoek in bij Rechtbank Midden-Nederland. De hoop is dat de rechter mesthandelaar Gromes-Plender op korte termijn een bouwstop oplegt, in afwachting van de bezwaar- en beroepsprocedure.

De gemeente Noordoostpolder heeft een vergunning afgegeven voor de mestopslag, maar volgens de inwoners die naar de rechter stappen is die vergunning onterecht verleend. Het bestemmingsplan biedt ruimte voor activiteiten tot en met milieucategorie 2, maar de mestopslag valt volgens tegenstanders onder categorie 3.1. De rechtbank zou de bouw daarom zo snel mogelijk moeten stopzetten. Wanneer de rechtbank zich hierover buigt is nog niet bekend.

Bij de gemeenteraadsvergadering van aanstaande maandag zullen meerdere fracties vragen stellen over de mestopslag op het bedrijventerrein in Bant. Eerder gaf wethouder Haagsma van Noordoostpolder al aan dat de communicatie rond de mestopslag anders had gemoeten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel