Eerst proef voordat tunnel Hospitaaldreef definitief wordt afgesloten

ALMERE • Vr 26 april 2024 | 11:45 • Vrijdag 26 april 2024 | 11:45

Voordat de tunnel onder het winkelcentrum in Almere Stad permanent wordt afgesloten, wordt er eerst een proef van minimaal een jaar gehouden. Een voorstel daarover van D66, SP en ChristenUnie is donderdagavond door de gemeenteraad aangenomen.

Doel van de proef is om te kijken wat de effecten zijn op de bereikbaarheid en de doorstroming in de binnenstad.

Het college van burgemeester en wethouders stelde eerder voor de tunnel bij de Hospitaaldreef onder het winkelcentrum op termijn af te sluiten. Het gaat om de tunnel tussen het Flevoziekenhuis en De Krakeling.

Vooral automobilisten maken intensief gebruik van deze route om onder meer het winkelgebied te bereiken. De tunnel wordt ook gebruikt door de vrachtwagens die de winkels komen bevoorraden.

Bussen en hulpdiensten blijven gebruik maken van de tunnel
Het voorstel van het stadsbestuur is onderdeel van een pakket maatregelen om de bereikbaarheid van het stadcentrum op de lange termijn te verbeteren. De afsluiting van de route is overigens niet bedoeld voor de bussen en hulpdiensten. Die blijven gebruik maken van de tunnel.

Het kan jaren duren voordat de proef wordt gehouden. De gemeenteraad wil eerst wachten totdat de woningbouwplannen grotendeel zijn gerealiseerd op de Oostkavels. Dat is het gebied vanaf het parkeerterrein naast het Flevoziekenhuis tot aan het spoor

Overigens gaat de tunnel volgende maand tijdelijk dicht voor onderhoud. Na zes weken zouden de werkzaamheden klaar moeten zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel