Vrouw uit Almere verliest 1.950 euro door oplichtingstruc, politie deelt foto's oplichter

ALMERE • Do 25 april 2024 | 14:08 • Donderdag 25 april 2024 | 14:08

Een 67-jarige vrouw is vorige week donderdag in Almere slachtoffer geworden van oplichting. De politie deelt nu foto's van de jongen die de vrouw heeft opgelicht.

Rond 17:45 uur werd de vrouw op haar werk gebeld door iemand die beweerde van haar bank te zijn. Die zei haar te willen helpen met het blokkeren van haar bankpassen vanwege vermeende fraude.

Hoewel ze argwaan had, gaf ze tijdens het gesprek haar creditcardgegevens en pincodes door. Toen ze eenmaal thuis was, gaf ze haar bankpassen mee aan een koerier die langskwam. Later die avond ontdekte de vrouw dat ze was opgelicht, omdat er meerdere malen geld was opgenomen van haar rekening.

Twee keer werd er gepind voor €450 bij een geldmaat op de Markt in Almere en één keer werd er €50 gepind. Vervolgens werd er ook nog €1000 opgenomen met de creditcard. De vrouw is opgelicht voor een totaal bedrag van €1.950.

De politie roept mensen op om alert te zijn voor telefoontjes van personen die zich voordoen als bankmedewerkers en nooit zomaar persoonlijke gegevens af te geven.

De politie deelde beelden van de mogelijke dader. Eerder toonden ze de beelden al geblurd. De jongen meldde zich niet en daarom delen ze de beelden nu volledig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel