Dit is het programma van de dodenherdenking in Dronten

DRONTEN • Za 4 mei 2024 | 19:43 • Zaterdag 4 mei 2024 | 19:43

Dit jaar staat Dronten stil bij 60 jaar herdenken. Traditiegetrouw wordt de dodenherdenking ook dit jaar rechtstreeks uitgezonden bij Omroep Flevoland.

Programma
De herdenking in Dronten vindt plaats op het Meerpaalplein. Een paar minuten voor 20.00 uur is er een toespraak van burgemeester Gebben.

Na de Last Post, de 2 minuten stilte en de volksliederen, worden er kransen bij het monument gelegd. Een leerling van het Ichthus College sluit af met het voordragen van een gedicht.

Er is een flypast van een Harvard (oud trainingsvliegtuig van de Luchtmacht) en de Edambusters.

Terug naar Birkenau
Na de herdenking volgt op televisie een muzikaal en theatraal televisieprogramma dat is geïnspireerd op het indrukwekkende getuigenis van een Holocaustoverlevende. Het programma is een samenwerking van theatergroep Suburbia, Ensemble Black Pencil en Omroep Flevoland. Je kunt het ook online bekijken.

Vanwege het jubileumjaar hebben we ook een overzicht gemaakt van 60 jaar herdenken. Bekijk de oude beelden en foto's hier terug.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel