Ambtenaren keurden feest Koningsdag eerder wel goed, ondernemer voelt zich 'genaaid'

LELYSTAD • Vr 19 april 2024 | 17:09 • Vrijdag 19 april 2024 | 17:09

Ambtenaren van het team Stadstoezicht van de gemeente Lelystad gaven op 4 april wel degelijk groen licht voor een Koningsdagfeest op het Agorahof. Dat blijkt uit verschillende emails die Omroep Flevoland heeft kunnen inzien. Omdat er nu opeens toch geen definitieve toestemming is, voelt organisator Tom Broens zich 'genaaid'.

Op de website geeft de gemeente aan dat de openbare orde en veiligheid van de bezoekers niet zijn gegarandeerd. Dat zou blijken uit advies van de politie. Maar eerder lieten ambtenaren aan Broens via mail weten dat hij een klein evenement mag organiseren tijdens Koningsnacht en Koningsdag. En dat het podium en een bierkar kunnen worden geplaatst voor maximaal 500 mensen.

Ondernemer Broens wilde het evenement King's Open Air organiseren, een Koningsdagfeest met muziek, een sjoelbak en een kop-van-jut. Hij snapt niet waarom de gemeente nu opeens 180 graden is gedraaid. "We hebben nota bene nog extra beveiliging ingezet, wat eigenlijk voor zo'n evenement niet eens hoeft. Dat de gemeente dan zegt dat zo'n evenement voor 500 man niet door mag gaan is bizar, omdat het op andere plekken wel kan."

Juist om alvast artiesten te kunnen boeken als dj's en bandjes, vroeg Broens aan de ambtenaren om een zogeheten 'commitment'. Ambtenaren reageerden volgens hem met begrip en leverden die per mail. Het evenement was in principe prima. "Dat was honderd procent gegarandeerd", aldus Broens.

Investeringskosten
De organisator vreest voor schadeclaims van de geboekte artiesten. "We hopen via de burgemeester alsnog te kijken of we het wel door mogen zetten. We hopen nog steeds. Als het niet door mag gaan, kost het ons echt tienduizenden euro's."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel