Eerste zomerse dag in Flevoland, 'Elke zonnestraal moet je pakken'

FLEVOLAND • Do 2 mei 2024 | 17:07 • Donderdag 2 mei 2024 | 17:07

Het is de eerste zomerse dag in Flevoland van dit jaar. In Lelystad steeg om tien voor drie het kwik naar 25,0 graden. Dat is eerder dan gemiddeld, want normaal wordt de eerste zomerse dag van het seizoen halverwege deze maand gemeten.

Vorig jaar moesten we een stuk langer wachten op de eerste zomerse dag. Pas op 9 juni kwam het kwik boven de 25 graden uit in de provinciehoofdstad. Woensdag had Marknesse al de primeur, want daar werd het maximaal 27,0 graden. Ook landelijk gezien, in De Bilt, is het de eerste zomerse dag van het jaar.

Elke zonnestraal
Dat het de eerste zomerse dag was, was ook te merken op het strand bij recreatieplas Wellerwaard in Emmeloord. Eén van de zonaanbidders daar is oma Lies, die met kleinzoon Mika aan het spelen is in het zand. "Elk zonnestraaltje moet je op zo'n dag pakken", zegt ze.

Iets verderop zitten de tweelingzusjes Luwanda en Getina op een strandstoel te zonnen. "Dit is wel even genieten zo in eigen land", zegt Luwanda. Haar zus is het daar zeker mee eens: "Het is waarschijnlijk de laatste keer zo lekker deze week, dus we gaan er nog extra van genieten."

Vol terras
Ook bij het nabijgelegen strandpaviljoen is het dringen om nog een plekje te krijgen. Eigenaar John van Beek is blij met de zomerse temperaturen: "We waren er ook wel aan toe. Beter kan bijna niet."

Na vandaag is het helaas weer even voorbij met de zomerse temperaturen en gaat het kwik omlaag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel