Monument Wilhelminabos straks nog via één route bereikbaar

DRONTEN • Vr 29 maart 2024 | 15:22 • Vrijdag 29 maart 2024 | 15:22

Twee van de drie toegangsroutes tot het Koningin Wilhelminabos bij Dronten verdwijnen. Zodra het monument voor overleden kankerpatiënten hersteld is, is deze plek alleen nog via de hoofdingang bereikbaar.

Dat bevestigen Staatsbosbeheer en KWF Kankerbestrijding. De voetgangersbrug van één pad werd op 15 maart opgeheven. De andere route is nu nog wel toegankelijk, maar wordt verwijderd voordat de nieuwe gedenkplek geopend wordt.

Veiligheidsmaatregelen
Het opheffen van de toegangswegen tot het Wilhelminabos is één van de maatregelen die genomen wordt om de kans op vandalisme te verkleinen. Vorig jaar juni werden 65 van de 67 glaspanelen van het herdenkingsmonument verwoest.

Het Koningin Wilhelminabos werd in 1999 door de Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer geschonken aan KWF Kankerbestrijding, dat toen vijftig jaar bestond.

KWF kan niet zeggen welke maatregelen er verder worden genomen, omdat mogelijke kwaadwillenden daarop zouden kunnen anticiperen. Het streven is om eind mei met het herstelwerk te beginnen. Dat is alleen wel afhankelijk van onder meer ecologisch onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel