Lelystad kiest duurste variant voor nieuwe sporthal, kosten zijn 22 miljoen

LELYSTAD • Wo 27 maart 2024 | 10:55 • Woensdag 27 maart 2024 | 10:55

De Lelystadse gemeenteraad heeft gekozen voor de duurste en meest uitgebreide variant voor een nieuwe sporthal. Nabij scholengemeenschap Porteum moet een hal komen met dertien zaaldelen.

De raad stemde dinsdagavond unaniem in met een voorstel van Mooi Lelystad, die zich uitsprak voor de duurste variant. Het college van burgemeester en wethouders had de raad gevraagd te kiezen uit drie varianten.

De nu gekozen versie garandeert dat er voldoende capaciteit is om in de toekomst de sporthallen Arcus en 't Kofschip te vervangen, als die op termijn worden gesloopt. Vooral de hal bij 't Kofschip vertoont achterstallig onderhoud.

Lees ook: Sportclubs helemaal klaar met aftandse en vieze sporthal: 'Het doet zeer'

Bijna een keer zo duur
Het prijskaartje is nog wel een probleem: de nieuwe hal gaat ruim 22 miljoen euro kosten, terwijl de gemeente maar 12 miljoen euro heeft gereserveerd. Ook is er 1,6 miljoen euro nodig voor nieuwe kunstgrasvelden.

De raad wil dat het college in mei voldoende geld voor de sporthal opneemt in de zogeheten kadernota. Daarin geeft de gemeente elk jaar aan wat de financiële wensen zijn voor het volgende jaar.

De nieuwe hal zal op termijn worden gebouwd tegen de twee bestaande hallen bij de Rietlanden. Zo ontstaat er volgens de gemeente een efficiënt sportcomplex, waarmee Lelystad jaren vooruit kan.

Gymnastiekvereniging
Op aandringen van de SP zal voor de bouw in kaart worden gebracht welke speciale voorzieningen er nodig zijn voor de Gymnastiekvereniging Lelystad. Een ruime meerderheid steunde hiervoor een motie.

De 400 leden van de vereniging turnen nu in de Rietlanden, maar die hal is eigenlijk niet geschikt. Volgens SP-fractievoorzitter Menno Manheim trainen leden daarom nu geregeld noodgedwongen buiten de stad of worden elders lid van een vereniging, omdat die betere voorzieningen heeft. De nieuwe hal moet dat tij helpen keren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel