Advocaat van Almeerse Abed die vastzit in Gaza wil zelf naar grensovergang toe

ALMERE • Ma 22 januari 2024 | 23:27 • Maandag 22 januari 2024 | 23:27

Advocaat Michael Ruperti die de Almeerse Abed Al Attar bijstaat, wil desnoods zelf naar de grensovergang tussen Egypte en Gaza reizen om zijn cliënt uit het oorlogsgebied te halen. Dat vertelde hij maandagavond in het televisieprogramma Renze op RTL4.

Volgens Ruperti is het van belang om het verhaal van Abed te blijven vertellen. Al Attar zit al sinds 7 oktober vast in Gaza, nu 107 dagen geleden. Hij logeerde toen de oorlog uitbrak in Dair El Balah, een stad in het midden van de Gazastrook.

Lees ook: Al drie maanden zit Almeerder Abed vast in Gaza: "Ik ben echt kapot"

Sindsdien probeert de Almeerder bijna elke dag de grens met Egypte over te steken. Ook zondag nog, zegt advocaat Ruperti. Daarbij kwam Abed volgens hem bijna in een bombardement terecht.

Goedgekeurde personen
Abed komt om onduidelijke redenen steeds niet terecht op de lijst met goedgekeurde personen. Daardoor mag hij de grens niet oversteken.

"Er zit niets slechts in deze meneer"

— Michael Ruperti,advovaat van Abed

Ruperti kijkt of hij nu richting het Midden-Oosten kan reizen om Abed vanaf de Egyptische kant van de grens in de ogen te kunnen kijken. Ook wil de advocaat gaan praten met plaatselijke autoriteiten in Egypte en Israël om het lot van Abed onder de aandacht te brengen.

Ruperti hoopt ook dat iemand als demissionair minister-president Rutte zich publiekelijk wil bemoeien met de zaak. "We moeten de aandacht erop blijven vestigen. Want er zit niets slechts in deze meneer. Zijn vrouw en jonge kinderen wachten op hem hier in Nederland."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel