Said krijgt 1,5 jaar cel voor steekpartijen, slachtoffer heeft littekens in gezicht

LELYSTAD • Wo 8 mei 2024 | 20:00 • Woensdag 8 mei 2024 | 20:00

De 37-jarige asielzoeker Said A.S. die al een tijd in Nederland verblijft, is woensdag veroordeeld tot achttien maanden cel. De rechtbank acht hem schuldig aan zware mishandeling van een medebewoonster in het asielzoekerscentrum in Dronten vorig jaar oktober. En aan het steken van een man in zijn arm in juli van dat jaar op de opvanglocatie in Luttelgeest.

De officier van justitie eiste twee weken geleden vijf jaar cel tegen A.S. wegens poging doodslag op de vrouw. Maar dat acht de rechtbank niet bewezen gelet op de grootte van het mes, de bewegingen van de verdachte en het letsel.

De asielzoeker kreeg in het centrum in Dronten ruzie met een medebewoonster. Op de dag van het steekincident was zij naar de leiding van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) gestapt, omdat A.S. volgens haar seksuele toespelingen maakte. Meerdere getuigen hebben de opmerkingen van hem gehoord. Daarop moest hij zijn spullen pakken en vertrekken.

Drie keer in gezicht gestoken
Uiteindelijk haalde de asielzoeker een mes en ontaardde de ruzie in een steekpartij, waar vele medebewoners en medewerkers van het COA getuige van waren. Hij viel de vrouw aan door haar tenminste drie keer in het gezicht te steken.

De vrouw verloor veel bloed en moest in het ziekenhuis worden behandeld. In totaal zijn de steekwonden met 26 hechtingen en 5 hechtpleisters dichtgemaakt. Het gezicht van de vrouw is daardoor verminkt.

Ruzie over betaling
Het andere voorval vond plaats in Luttelgeest waar A.S. in de opvang verbleef en hij ruzie kreeg over de betaling van drugs. Twee mannen, onder wie de dealer, kwamen naar zijn woning om verhaal te halen. Ook in dit geval haalde A.S. een mes en stak één van de mannen tweemaal diep in zijn onderarm.

De asielzoeker beriep zich in beide gevallen op zelfverdediging, maar dat verweer wees de rechtbank van de hand omdat in beide gevallen A.S de confrontatie zocht, zo schrijft de rechtbank in het vonnis.

Het slachtoffer uit Dronten krijgt een schadevergoeding voor het ontstane leed. De littekens bij de vrouw in haar gezicht zullen zeer waarschijnlijk nooit meer verdwijnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel