Aanvallend onmachtig SV Urk ook onderuit tegen Sportlust'46

URK • Za 19 oktober 2024 | 19:37 • Zaterdag 19 oktober 2024 | 19:37

SV Urk heeft de derde nederlaag op rij in de derde divisie A geleden. Op het eigen sportpark De Vormt verloren de Urkers met 0-1 van Sportlust'46 uit Woerden. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel halverwege de tweede helft.

Voor de neutrale toeschouwer was het geen spectaculaire wedstrijd. Voor beide doelen gebeurde niet heel veel. Urk had een afstandsschot van Lucas Tol en wat gevaarlijke voorzetten in de eerste helft, dat was de oogst. Sportlust kreeg de grootste kans na een fout van Urk-doelman Auke Kapteijn, die te lang treuzelde met de bal aan zijn voet. De bezoekers wisten de bal echter niet in het doel te krijgen.

'Verdedigend goed'
Na rust veranderde het spelbeeld niet. Daardoor voelde iedereen wel aan dat de ploeg die als eerste een doelpunt zou maken, het duel zou winnen. Dat werd Sportlust, dat uit een corner scoorde via Thomas Heideman. Urk probeerde het in de slotfase nog, maar die grote kans op de gelijkmaker bleef uit. "Ik maak mij geen zorgen. We stonden verdedigend goed en gaven weinig weg, daar kijk ik als trainer ook naar", analyseerde trainer Peter Wesselink.

Urk blijft door de nederlaag op een zesde plaats staan. Sportlust is nu de nummer acht.