Niki Wories maakt comeback: 'Verliefd op kunstrijden'

ALMERE • Za 19 oktober 2024 | 10:15 • Zaterdag 19 oktober 2024 | 10:15

"Ik heb anderhalf jaar geleden op een harde manier mee mogen maken dat je de dag moet plukken." Kunstschaatsster Niki Wories uit Almere verloor haar moeder en kwam er achter dat ze zelf vooral moest gaan genieten van het leven. Dat deed haar besluiten om een comeback te maken op het ijs.

De 28-jarige Wories nam eerder deel aan twee WK's, drie EK's en werd zes keer Nederlands kampioen. In 2022 stopte ze met haar topsportcarrière en ging ze aan de slag als disciplinemanager bij de KNSB.

Olympische droom
Nu ze weer het ijs is opgestapt legt de Almeerse de lat opnieuw hoog. Ze wil zich weer plaatsen voor het EK en WK. En ook de droom om de Olympische Spelen te halen is er nog steeds. Om die droom te verwezenlijken traint Wories dagelijks in de ijshal in Breda.

Ze voelt zich weer helemaal gelukkig op het ijs. "Het is een gevoel, ik ben gewoon verliefd op de sport", zegt Wories als ze van het ijs stapt na een training in Breda. Samen met haar coaches heeft ze een programma gemaakt dat op dit moment goed aansluit bij de fase in haar leven.

Ze werkt in eerste instantie toe naar een ticket voor het Europees Kampioenschap. Die wedstrijd wordt vanaf 27 januari gehouden in de Estse hoofdstad Tallinn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel