Kunstrijdster Wories uit Almere maakt comeback op het ijs

ALMERE • Vr 16 augustus 2024 | 13:38 • Vrijdag 16 augustus 2024 | 13:38

Niki Wories uit Almere gaat weer kunstschaatsen. Ruim twee jaar nadat de meervoudig Nederlands kampioene haar schaatscarrière verruilde voor een baan bij de schaatsbond KNSB wil Wories toch weer het ijs op.

De Almeerse heeft haar keuze vrijdag bekendgemaakt op Instagram. "Ik kan een heel boek schrijven over mijn besluit om weer te gaan schaatsen," schrijft ze. Op de website schaatsen.nl zegt de 28-jarige dat ze de sport nog niet kan loslaten.

Vanuit Duinkerken zegt Wories tegen Omroep Flevoland: "Het heeft te maken met het overlijden van mijn moeder. En het heeft er mee te maken dat ik destijds niet ben gestopt op de manier zoals ik had willen stoppen."

Wories maakte in mei 2022 bekend dat ze haar eigen sportcarrière zou stoppen. Als disciplinemanager van de KNSB zou ze anderen gaan helpen om hun kwaliteiten te verbeteren. Ze zegt nu dat dit destijds als een verplichting voelde. "Waar ik momenteel sta in mijn eigen leven, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik nu stappen wil zetten in iets wat mij enorm gelukkig maakt: schaatsen."

Schaatscarrière
Niki Wories begon haar loopbaan in 2001 als 5-jarige. In 2015 ging ze naar Canada om zich daar te ontwikkelen. In 2020 werd zij voor de zesde keer Nederlands kampioen.

Wories nam ook deel aan drie Europese en twee Wereldkampioenschappen, maar bleef daar steken in de middenmoot. In 2017 lukte het haar niet om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Wories is twee maanden geleden weer met schaatsen begonnen. "Ik voelde spieren in mijn lijf waarvan ik niet wist dat ze bestonden." Ze verblijft op dit moment in Duinkerken om zich in een trainingskamp voor te bereiden op haar actieve loopbaan. Wories heeft er vertrouwen in dat ze weer op topniveau kan meekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel