Almeerder Tristan Enaruna krijgt toch geen contract in de NBA

ALMERE • Do 17 oktober 2024 | 11:07 • Donderdag 17 oktober 2024 | 11:07

De Boston Celtics hebben afgezien van het vastleggen van de Almeerse basketballer Tristan Enaruna. Dat meldt de club op hun X-account. De regerend NBA-kampioen koos ervoor om toch een andere speler een vast contract aan te bieden waardoor de Almeerder buiten de boot viel. Enaruna zat in het trainingskampteam van de Celtics, maar speelde geen minuut.

De Almeerder had een Exhibit 10-contract bij de Celtics. Dit betekent dat Enaruna deel uitmaakte van het team van de Celtics tijdens het voorseizoen, maar hij kon dus niet genoeg imponeren bij de regerend kampioen. Dit betekent overigens niet dat de droom van de basketballer om in de NBA te spelen kapot is.

Hij gaat nu naar de NBA G-League, een soort beloftencompetitie. Daar gaat hij spelen voor de Maine Celtics, het beloftenteam van de Boston Celtics. Die competitie begint eind december en eindigt in april. In die tijd kan de boomlange Almeerder zich nog in de kijker spelen bij verschillende NBA-teams.

Tristan Enaruna speelde vijf seizoenen in het Amerikaanse college-basketbal. Zijn laatste twee seizoenen was hij een basisspeler voor de Cleveland State Vikings. Voor dat hij vertrok naar Amerika, speelde hij voor de Almere Pioneers en later voor Apollo uit Amsterdam.

Dit verhaal is gemaakt door Daan van den Bor. Hij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel