Voetbalpassie blijft branden bij 78-jarige: 'Voetbal is mijn remedie'

ZEEWOLDE • Za 12 oktober 2024 | 15:40 • Zaterdag 12 oktober 2024 | 15:40

Luigi Bignotti kan ondanks zijn respectabele leeftijd nog niet genoeg krijgen van het sporten. De 78-jarige veteraan speelt nog wekelijks met veel plezier bij zijn club VV Zeewolde een partijtje walking football. "Het is voor mij een medicijn tegen de reuma!"

De geboren Italiaan kwam op zijn zestiende naar Nederland en is hier altijd gebleven. Al twaalf jaar lang geniet hij samen met zijn ploeggenoten bij VV Zeewolde van het walking football. De krasse knar wil het zo lang mogelijk volhouden: "Het is voor mij vanaf nu elk jaar weer eentje".

'Overal pijn'
Ondanks de reuma wil Bignotti zo lang mogelijk blijven sporten, omdat de beweging hem verlichting van de pijn geeft: "Ik heb overal pijn in mijn lijf, maar zodra ik vijf minuten op een veld sta en wat bewegingen maak, denk ik elke vrijdag weer: goh wat is dit heerlijk! Ik heb nergens pijn in mijn lijf!"

Eén ding is zeker: de senior voetballer wil zo lang mogelijk proberen op het veld te blijven. Maar als dat niet meer lukt, is 'ie zeker nog niet verdwenen. Bignotti: "Als het niet meer gaat, zal ik de ploeg missen. Maar als ik ooit stop kom ik wel in de kantine voor de derde helft. Dat is te gezellig, joh!"

Senioren van 65 jaar en ouder komen onvoldoende in beweging. Drie van de vijf bewegen niet of nauwelijks. In onze serie 'Krasse knarren’ aandacht voor Flevolandse ouderen die wél regelmatig sporten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel