Henk Kwast (89) wil zo lang mogelijk blijven hockeyen: 'Zo lang mijn lichaam het toelaat'

LELYSTAD • Zo 30 juni 2024 | 13:24 • Zondag 30 juni 2024 | 13:24

Hockeyveteraan Henk Kwast uit Lelystad wil zo lang mogelijk blijven sporten. De veteraan is 89 jaar en nog wekelijks te vinden op het hockeyveld van MHC Lelystad. "Zo lang mijn lichaam en vooral de benen het toelaten hoop ik op mijn 90e ook nog te sporten."

Kwast presteert nog zo goed in zijn sport dat ie in april met de beste 80-plussers van Nederland mee mocht doen aan een interland in en tegen Engeland: "We hebben inmiddels twee 80-plus teams en ik zat in het B-team. We hebben de wedstrijd gewonnen met 3-1."

De Lelystedeling wil zijn leeftijdsgenoten graag adviseren in beweging te komen: "Gewoon proberen! Er zijn in Lelystad genoeg mogelijkheden voor ouderen om wat aan sport te doen. Je voelt je veel prettiger."

Senioren van 65 jaar en ouder komen onvoldoende in beweging. Drie van de vijf bewegen niet of nauwelijks. In onze serie 'Krasse knarren’ aandacht voor Flevolandse ouderen die wél regelmatig sporten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel