Krachtpatser Patricia Smit prolongeert titel: derde keer op rij ‘Sterkste Vrouw van Nederland’

LELYSTAD • Zo 22 september 2024 | 12:19 • Zondag 22 september 2024 | 12:19

Lelystedeling Patricia Smit heeft zaterdagavond haar zegereeks op het Nederlands Kampioenschap ‘Sterkste Vrouw van Nederland’ voortgezet. Het was haar derde titel op rij en de vierde in totaal, nadat de krachtpatser in 2018, 2022, 2023 ook al met de overwinning aan de haal ging.

Er deden dit jaar elf vrouwen mee aan het NK in Eernewoude in Friesland. De deelnemers gingen op vijf verschillende onderdelen de strijd met elkaar aan. Aan het einde van alle onderdelen behaalde titelverdedigster Smit de meeste punten.

Nieuw Nederlands record
Ze blikt tevreden terug. Bij het deadliften drukte ze 255 kilo weg: een nieuw Nederlands record. Bij het vierde onderdeel gooide ze als enige alle zandzakken weg, waardoor het laatste onderdeel steentillen volgens Smit vooral een formaliteit was.

De krachtpatser uit Lelystad is sowieso bezig met een sterk jaar: vorige maand maakte ze haar debuut op het Europees Kampioenschap in de Engelse plaats York. Ze werd prompt vierde.

Daarmee kwalificeerde ze zich ook voor het WK, dat in december wordt georganiseerd in de Verenigde Staten. De Lelystedeling weet nog niet zeker of ze gebruik gaat maken van haar WK-ticket, omdat ze zich eerst op het NK wilde concentreren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel