Indonesische roots Thom Haye leiden tot explosieve groei volgers Almere City

ALMERE • Ma 16 september 2024 | 15:40 • Maandag 16 september 2024 | 15:40

Het aantal volgers van het Instagram-account van Almere City is in de afgelopen dagen explosief gestegen. Vrijdagmorgen telde het account van de voetbalclub nog 39.600 volgers, maandagmiddag is dat aantal meer dan verdubbeld naar 82.900 volgers.

Deze explosieve groei heeft alles te maken met de komst van de nieuwe speler Thom Haye, die afgelopen vrijdag een contract tot het einde van het seizoen tekende in Almere. Middenvelder Haye heeft Indische roots en is sinds maart van dit jaar ook Indonesisch international. Voetballiefhebbers uit Indonesië zijn sinds zijn komst bij Almere City de eredivisieclub massaal gaan volgen.

De inmiddels overleden oma en opa van Haye werden in Indonesië geboren en kwamen later naar Nederland. Vanwege die connectie kon Haye een Indonesisch paspoort aanvragen en kreeg hij in maart 2024 zijn eerste oproep voor het spelen van een interland voor het land van zijn grootouders. Afgelopen week kwam Haye nog in actie voor Indonesië tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Australië (0-0).

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel